Terug naar teamoverzicht

A.A.M. Schoenmaker

Huisarts 

 

 

Spreekuurtijden

Vakantie

nog niet bekend

 

 

Over mij

Mijn naam is Annette Schoenmaker, en ben sinds 2012 werkzaam in Nuenen. Ik ben na mijn huisartsenopleiding begonnen als waarnemer en in 1995 heb ik mijn eigen praktijk gekregen in Tongelre te Eindhoven. Hier heb ik 17 jaar met veel plezier gewerkt. Naast het werk heb ik diverse andere projecten gedaan. Een groot project is geweest om de zorg voor demente mensen goed te organiseren in de regio.

Hieruit voortkomend zijn de zorgtraject begeleiders gekomen, destijds een nieuwe functie om de zorg in de thuissituatie zo goed mogelijk te ondersteunen. Een ander groot project was het schrijven van een zorgprogramma om de zorg voor mensen met een depressie goed te begeleiden. Het doel was om niet te snel medicijnen voorschrijven (antidepressiva) want dat bleek veel te veel te gebeuren. En het laatste project was het opzetten van een poli in het St. Anna ziekenhuis voor mensen met onbegrepen lichamelijke klachten (De LOK-poli). Dit heb ik samen met de klinisch psycholoog gedaan. Deze projecten waren interessant om te doen, maar mijn hart ligt bij directe patiënten zorg. Met name de langdurige contacten, het kennen van gezinnen en familieverbanden, het zijn van een vertrouwenspersoon, dat is voor mij de kern van het vak.

Mijn hobby’s zijn sporten en reizen. De sporten die ik graag doe zijn tennissen en zeilen. Het reizen heb ik samen met man en 2 kinderen veelvuldig gedaan. Het hoogtepunt voor ons gezin was een jaar zeilen in het middellandse zee gebied.

Inmiddels zijn mijn kinderen het huis uit, en dit geeft meer ruimte voor werken. Ik ben dan ook blij dat ik in Nuenen mijn plek heb gevonden om hieraan vorm te geven.
Ik kijk uit naar de kennismaking met u en vertrouw op een goede en prettige relatie.